top of page

Ceramic Pro s een vloeibare keramische coating die kan aangebracht worden in 1 of meerdere lagen (multilayer).

Vanaf 4 lagen 9H of 2 lagen ION is de coating permanent.

Wanneer de verschillende lagen coating infrarood gebakken worden, transformeren deze tot een permanente, slijtvaste, flexibele en keiharde glaslaag.

De onafhankelijke SGS-tests bevestigen de kwaliteiten van onze producten.

Eigenschappen:

- Permanente bescherming

- super waterafstotend

- weer- en uv-bestendig

- anti-graffiti

- Minder onderhoud

- Langere levensduur van beschermd product

- High gloss finish

INTRODUCTIE

Ceramic Pro ION

ION EXCHANGE TECHNOLOGY_BLACK.png

Ceramic Pro ION is de volgende stap in de evolutie van nanokeramische oppervlaktebeschermingscoatings.

Het belangrijkste kenmerk is een combinatie van de bewezen superieure kwaliteit van Ceramic Pro en het gebruik van ION Exchange-technologie die ongeëvenaarde eigenschappen biedt aan ons nieuwe product.

Het heeft niet alleen alle voordelen van de beste generatie Ceramic Pro 9H, maar overtreft het ook in vrijwel elk aspect en heeft een kwaliteit die onmogelijk werd geacht voor een nanokeramische coating. Het is namelijk de uitstekende slijtvastheid die van ION een klasse apart maakt op het gebied van duurzaamheid.

We Create ...

ion4 = Lifetime Warranty --- ion2 = 7 years warranty

Kortom, ION Exchange is een geavanceerd chemisch proces dat een aanzienlijke toename van de dichtheid van een stof mogelijk maakt en extra eigenschappen activeert.

Op basisniveau kan het worden omschreven als een vervanging van ionen in de oorspronkelijke substantie door grotere ionen van een secundaire substantie die de vrije ruimte tussen moleculen verkleint en de chemische binding versterkt.

Deze technologie wordt gebruikt bij de productie van ultraharde schermen voor moderne smartphones. Met andere woorden, wanneer toegepast op Ceramic Pro, is het een chemische ontharding van een glasachtige nanokeramische coating.

We zijn er trots op de eersten in de branche te zijn die ION Exchange-technologie gebruiken voor de beste tevredenheid van onze klanten en om de normen voor oppervlaktebescherming naar een nieuw niveau te tillen!

ION Base 2 _ MACRO.jpg
ION Top 2 _ MACRO.jpg

Het oppervlaktebeschermingssysteem Ceramic Pro ION bestaat uit twee producten. Beiden moeten volgens een bepaalde procedure worden toegepast om het ionenuitwisselingsproces te activeren en te genieten van de maximale prestaties van onze nieuwe technologie.

ION wordt enkel in onze elite centers aangeboden.

ION Base Coat

Dit is de eerste fase van de ION-coating. Het geeft dikte aan de coating, die verantwoordelijk is voor de  beschermende eigenschappen van het product, zoals weerstand tegen oxidatie en corrosie, weerstand tegen slijtage, bescherming tegen UV, enzovoort.

Dit is een permanente coating die alleen door intensief polijsten kan worden verwijderd.

ION Top Coat

Dit is de tweede fase van de ION-coating. Het activeert de ionenuitwisselingsreactie en zorgt voor hydrofobe eigenschappen die verantwoordelijk zijn voor eigenschappen als het afstoten van vuil, nl. het zelfreinigende effect, diepe glans en vele andere. In tegenstelling tot zijn voorganger uit de 9H-generatie is ION Top Coat een volwaardige coating, wat betekent dat het een eigen dikte heeft die de beschermende eigenschappen sterk verbetert. Als klap op de vuurpijl heeft het een geavanceerde, duurzamere en effectievere moleculaire structuur die verantwoordelijk is voor hydrofobiciteit.

Dikte

Is een van de belangrijkste eigenschappen van een nanokeramische coating. Hoe dikker het is, hoe krachtiger de beschermende werking is. Als het echter te dik is, wordt het broos, dus een balans is noodzakelijk. ION is perfect uitgebalanceerd: 1 laag ion base staat gelijk aan 2+ lagen 9h en presteert navenant.

Hydrofobiciteit

Is het vermogen van een coating om vloeistoffen en verschillende verontreinigingen die daarin aanwezig kunnen zijn, af te weren. Een dergelijk effect wordt verklaard door de aanwezigheid van specifieke microscopische structuren op het oppervlak die eruitzien als kleine haartjes en die de druppels dwingen een bolvorm te behouden, waardoor ze geen grip op het oppervlak krijgen. In tegenstelling tot de "haren" die in de 9H-technologie worden gebruikt, heeft ION Top structuren die meer op kleine piramides lijken, waardoor ze aanzienlijk duurzamer, efficiënter en duurzamer zijn.

Slijtvastheid

Dit is een uniek kenmerk dat niet beschikbaar was in eerdere generaties nanokeramische beschermende coatings. Schuurschade is trouwens de achilleshiel van dergelijke coatings. ION mist deze zwakte echter, waardoor het bijna onoverwinnelijk is voor elke vorm van schade.

Hardheid

Regelt het vermogen van een coating om krassen en soortgelijke schade te weerstaan. Om het ene object een ander object te laten krassen, moet het moeilijker zijn. Hoge hardheid betekent dus minder objecten die de coating kunnen beschadigen. Ceramic Pro 9H dankt zijn naam aan de potloodhardheidsschaal waar 9H het maximum is. ION is harder dan 9H, dus de hardheid ervan valt buiten de grafiek op de potloodhardheidsschaal.

Dichtheid

Is belangrijk voor bescherming tegen chemicaliën en etsen door verontreinigingen. Hoge dichtheid garandeert dat er geen poriën of andere onvolkomenheden zijn waardoor een ongewenste stof het oppervlak onder de coating kan bereiken.

Ceramic Pro 9H

CERAMIC PRO 9H

Permanent Nanoceramic Protective Coating for Paint

Ceramic Pro wheel and calipers
Ceramic Pro Plastic
Flesje 50ml TopCoat.png
Ceramic Pro Leather
Glass_DE_CMYK.png

CERAMIC PRO PLASTIC

Protective Coating for both Interior and Exterior Plastic Surfaces

CERAMIC PRO LEATHER

Protective Coating for all Leather Surfaces

CERAMIC PRO GLASS

Super Hydrophobic Glass Coating

CERAMIC PRO PPF&Vinyl

Permanent Nanoceramic Coating for Paint Protection Film and Vinyl Wrap.

CERAMIC PRO WHEEL&CALIPER

Protective Coating for Wheel Rims and Calipers

Ceramic Pro Sport
Ceramic Pro Tag
Ceramic ProTextile
Ceramic Pro Strong

CERAMIC PRO SPORT

Maintenance Spray Restoring the Super Hydrophobic Effect

CERAMIC PRO TEXTILE

Super Hydrophobic Coating for all Textile Surfaces

CERAMIC PRO TAG

Protective Antibacterial Coating

CERAMIC PRO STRONG

Industrial Multifunctional Protective Nanoceramic Coating

Ceramic Pro PPF
Ceramic Pro PPF Topcoat

CERAMIC PRO TOP COAT

High Gloss Coating - superhydrophobic 

Ceramic Pro Squall
Ceramic Pro Marine
Ceramic Pro Bravo

CERAMIC PRO MARINE

Protective ceramic coating for marine industry

SURFACE PREPARATION

Ceramic Pro Nano Primer
Ceramic Pro Ironx

NANO-PRIMER

Used to prepare painted surfaces for further application of Ceramic Pro products

Ceramic Pro cleaner

CERAMIC PRO CLEANER

Multipurpose Cleaner for Various Surfaces

CERAMIC PRO IRONX

Multipurpose Cleaner for Complex Fouling

Ceramic Pro Shampoo

CERAMIC PRO SHAMPOO

Highly Concentrated Shampoo

bottom of page